Στατιστικά χρήσης internet 2018 στην Ελλάδα

Τα στατιστικά χρήσης ιντερνέτ 2018 στην Ελλάδα, επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αντλήσουν πολύτιμα συμπεράσματα. 

Πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε και δημοσιοποίησε η εταιρία Focus Bari, εστιάζει στη σχέση των Ελλήνων με την τεχνολογία, και κυρίως με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, του διαδικτύου και των διαφόρων social media.

Τα αποτελέσματα είναι αρκετά ελπιδοφόρα για τις σύγχρονες επιχειρήσεις που θα τα εκμεταλλευτούν.  Καθώς φαίνεται, η χρήση των μέσων αυτών στη χώρα μας και μάλιστα σε καθημερινή βάση, εδραιώνεται όλο και περισσότερο χρόνο με το χρόνο.

Χρήση Ιnternet στην Ελλάδα

Η έρευνα διεξήχθη σε δύο στάδια, πρώτα με τηλεφωνική και έπειτα με online συνέντευξη, σε ένα (ετήσιο) δείγμα 20.000 Ελλήνων χρηστών, του ηλικιακού εύρους 13-74, μέσα στο περασμένο έτος.

Όπως φαίνεται, με 2 στα 3 (67%) ελληνικά νοικοκυριά να έχουν πλέον πρόσβαση στο Ίντερνετ, περισσότεροι από 8 στους 10 Έλληνες (82%) επισκέπτονται το διαδίκτυο, ενώ το 71% εξ αυτών, σε καθημερινή βάση.

Αυτό, μεταφράζεται σε ένα μέσο όρο χρήσης του διαδικτύου για 176 λεπτά κάθε μέρα!

Μάλιστα, στις ηλικίες 13-44 ετών, το Ίντερνετ χρησιμοποιείται καθολικά (σε ένα ποσοστό από 94% και πάνω), ενώ όσο προχωράμε στο ηλικιακό εύρος, η χρήση του διαδικτύου είναι χαμηλότερη. Παραμένει υψηλή για τις ηλικίες 45-54 (81%) και 55-64 (62%), και σημαντικά μειωμένη μόνο για το ηλικιακό κοινό 65-74 (38%).

statistics_internet_greece

 

Χρήση Social media στην Ελλάδα

Όσων αφορά τα social media, 1 στους 2 Έλληνες τα χρησιμοποιεί καθημερινά, ενώ το 23% των χρηστών, αφιερώνουν περισσότερο από μία ώρα ημερησίως σε αυτά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα social media είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους νέους ηλικίας 18-24 ετών, με ένα 84% να τα χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση.

 

Online αγορές στην Ελλάδα

Σημαντικό κομμάτι της χρήσης του internet φαίνεται να είναι πλέον και στη χώρα μας οι online αγορές.

Μέσα στο τελευταίο εξάμηνο του 2017, το 41% των Ελλήνων κάθε ηλικίας δήλωσε ότι έκανε τουλάχιστον μία online αγορά, ενώ στις ηλικίες 18-44 ετών το ποσοστό αυτό ανεβαίνει σε άνω του 50% των ερωτηθέντων.

statistics_internet_greece

 

Internet και smartphones στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 67% των ελληνικών νοικοκυριών έχει πρόσβαση στο ίντερνετ. Ένα ποσοστό 70% αυτών των χρηστών, προτιμά να χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο για να συνδεθεί στο διαδίκτυο.

Η αυξανόμενη σημασία των  smartphone, αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας, μας πάνε ένα βήμα παραπέρα: το 74% των ερωτηθέντων κατέχει smartphone, το 70% εξ’αυτών το χρησιμοποιεί για να συνδεθεί στο διαδίκτυο, ενώ 1 στους 4 χρήστες, συνδέεται στο internet μέσω του κινητού του για περισσότερο από μία ώρα ημερησίως!

Φυσικά, τα apps κατέχουν μία σημαντική μερίδα της καθημερινής χρήσης των smartphone, με το 67% των χρηστών να δηλώνει πως κατεβάζει applications στα κινητά του τηλέφωνα. Δημοφιλέστερα κυρίως τα διάφορα apps για την επικοινωνία (skype, messenger, viber κλπ).

Συμπεράσματα

Η πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε και δημοσιοποίησε η εταιρία Focus Bari, μια από τις πλέον αξιόπιστες εταιρείες δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα, μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Σύμφωνα με αυτή, 8 στους 10 Έλληνες (82%) επισκέπτονται το διαδίκτυο και μάλιστα το 71% εξ αυτών, σε καθημερινή βάση!

Πέρα από τα επιμέρους πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας, οι επιχειρηματίες καλούνται να δουν τη μεγάλη εικόνα. Επομένως συνοπτικά:

  • Το ιντερνέτ αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία για τις ελληνικές επιχειρήσεις.
  • Η εκτεταμένη χρήση των Social Media, ισούται με σημαντικές ευκαιρίες προώθησης του brand και των στρατηγικών του στόχων.
  • Οι Έλληνες χρήστες δείχνουν όλο και πιο εξοικειωμένοι με τις online αγορές
  • Δεν αρκεί μόνο η εκμετάλλευση των ευκαιριών που προσφέρει το internet από μόνο του, αλλά και η προσαρμογή, στα σύγχρονα δεδομένα της χρήσης του (χρήση smartphones κλπ)

 

πηγή: https://www.businessmentor.gr/statistika-xrisis-internet-stin-ellada/